Putnički voz naleteo na teretni voz - povređene 52 osobe

|   Info
Od 52 povređene osobe u železničkoj nesreći kod Odžaka, koje su pregledane u Opštoj bolnici "Dr Radivoj Simonović" u Somboru, pet je zadržano, od kojih je jedna sa teškim telesnim povredama jetre i prelomima rebara smeštena u jedinici intezivne nege, saopštila je danas ta zdravstvena ustanova.
Foto ilustracija: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Kako se dodaje, četiri pacijenta su trenutno u stabilnom stanju i smeštena su na odeljenje hirurgije zbog povrede glave i preloma rebara.

Ostali pacijenti su nakon pregleda i dijagnostike vraćeni na kućno lečenje sa prelomima nosa, donje vilice, nagnječenjima grudnog koša, trbuha i krsta, kao i sa istegnućima vratne kičme, ramenog zgloba, kolena i skočnog zgloba, navodi se u saopštenju bolnice i dodaje da su za oko tri sata pregledana 52 pacijenta.

Iz Infrastrukture železnice Srbije u petak uveče je saopšteno da je putnički voz između Ratkova i Odžaka naleteo na teretni voz, da su i putnički i teretni voz saobraćali iz Novog Sada ka Bogojevu, a da je do naleta došlo kada je putnički voz sustigao teretnu železničku kompoziciju i udario u zadnji vagon teretnog voza.

Prema prvim izveštajima sa terena, uzrok tog vanrednog događaja je ljudski faktor, navedeno je u saopštenju.

Na ovom delu pruge putnički vozovi kreću se oko 100 kilometara na čas.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar