Radojčić: Ovoliko vode za tako kratak period nije palo ni 2014.

|   Info
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić rekao je da je leva strana obale Dunava kritična i da su sve gradske službe celu noć bile na terenu i daju svoj maksimum.
Foto: FoNet

 

Izvor: Tanjug, RTS

"U jutarnjim časovima situacija je bila bolja, ali sada opet pada kiša. Na terenu ekipe prave kanale koje će ubrzati evakuaciju vode i drenažu tog terena", rekao je gradonačelnik za RTS.

Istakao je da je u Borči problem nivelacija terena i neplanske gradnje bez kanalizacione mreže koji su, uz klimatske promene, izazvali nevolje za građane.

RTS javlja da se u Borči voda povukla s ulica i da se polako povlači i u Kotežu, u čemu su veliku ulogu odigrali timovi za ispumpavanje vode i žitelji koji su prionuli na cišcenje kanala.

Govoreći o poplavi na delu auto-putu na Novom Beogradu, Radojičić je rekao da su zbog ogromnih padavina dve crpne stanice ispale iz funkcije i da se, kada su one ponovo profunkcionisale, situacija vratila u normalu.

Što se tiče struje, on je rekao da četiri trafo-stanice koje snabdevaju sedam veći objekata na Novom Beogradu ne rade, a da noćas nije radilo devet.

Tokom jučerašnjeg dana, kako je rekao, Vodovod i kanalizacija su imali 275 intervencija, 23 ekipe, 100 ljudi je bilo na terenu gde su rešavali najhitnije probleme.

Radojičić ističe da ovoliko vode za tako kratak period nije palo ni 2014. godine.

Poručio je građanima da će gradske službe dati maksimum da se u kratkom periodu reše svi problemi i da se drenira teren.

Nakon toga će uslediti kontrola javnog zdravlja i plan dezinfekcije i deratizacije, a eventualno i uništavanje komaraca.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar