Radojičić: Očišćeno priobalje kod Marine Dorćol, uskoro dugoročni plan za gradske obale

|   Info
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas radove na čišćenju priobalja kod Marine Dorćol, u sklopu najavljene velike akcije uređenja beogradskih obala.
Foto: FoNet

 

Izvor: Grad Beograd, Sekretarijat za informisanje

– Odmah smo stupili u akciju i od petka do danas uspeli da očistimo veliki potez od Beton hale do SRC „Milan Gale Muškatirović”, za koji su građani skrenuli pažnju da je veoma prljav. Ovo je samo početak. Ovih dana će se čistiti druga strana obale, a napravićemo i dugoročni plan kako bismo se narednih meseci i godina na adekvatniji način bavili ovim problemom, kako bi grad imao uređeno, čisto i lepo priobalje – rekao je Radojičić.

On je podsetio da je postojao problem u nadležnostima, ali da je to već na prvom sastanku rešeno sa predstavnicima JVP „Srbijavode”, JVP „Beogradvode”, JKP „Zelenilo – Beograd” i JKP „Gradska čistoća” u interesu građana.

Radojičić je istakao da je ovo samo jedan segment u silasku Beograda na reke, jer su one pravo bogatstvo grada.

– Imamo viziju, radimo Beograd na vodi, radi se pasarela sa Kalemegdana do reke, radićemo i gondolu. Građanima i turistima ponudićemo kvalitetnije sadržaje koji će im omogućiti da vreme provode na rekama, ali kada se spustimo na reke veoma je važno da nas sačekaju čista, uređena i bezbedna priobalja – dodao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je istakao da će se Beograd baviti čistoćom vode, kao i preradom otpadnih voda. Takođe, kako je naglasio, bitna je i bezbednost reka i najavio realizaciju projekta sigurnosne linije od Brankovog mosta do Zemuna, u saradnji sa „Srbijavodama”.

– Moramo da nastavimo da radimo u partnerskom odnosu sa republikom i građanima, kako bi naš grad učinili lepšim, zdravijim i boljim. Koliko god se nadležne službe trudile da grad bude čistiji, pomoć i saradnja građana je neophodna. Svi zajedno moramo da menjamo svest o čuvanju priobalja – ukazao je gradonačelnik.

Foto: FoNet

Dušan Panić, rukovodilac Sektora „Sava–Dunav” iz JVP „Srbijavode”, izrazio je mišljenje da će građani biti zadovoljni učinjenim.

– Na inicijativu gradonačelnika održali smo sastanak zbog potreba uređenja i održavanja ove tačke, na čije su stanje ukazali građani. Posao gradskih i republičkih službi je koordinisan, urađen je veliki deo posla, ali dosta toga i predstoji – rekao je Panić.

Izvršni direktor JVP „Beogradvode” Vladimir Batalović precizirao je da je akcijom  „pokriven” potez od restorana „Bela vista” do SRC „Milan Gale Muškatirović”.

– Izvršeno je uklanjanje naplavina i komunalnog otpada, a veliku podršku imali smo i od JKP „Gradska čistoća”. Očišćena je obloga keja, uklonjeno rastinje, a čitava akcija trajala je od petka – rekao je Batalović.

Događaju je prisustvovao direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar