Radovi na Trgu obustavljeni, pronađeni grobovi puni predmeta?

|   Info
Radovi na Trgu republike su potpuno obustavljeni zbog arheološkog nalazišta, a rok za završetak radova od 420 dana će izvesno biti probijen.
Foto: Grad Beograd


Izvor: B92

Na trgu nije zatečen nijedan radnik, gradilište je pod ključem, a čuva ga samo jedan čuvar koji je jedva pustio ekipu Prve da snimi trenutno stanje.

Ljudi iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture, koji bi trebali da se nalaze na gradilištu, nisu potvrdili šta je tačno pronađeno.

Navodno su pronađeni ostaci Stambol kapije, a priča se i da su pronađeni rimski grobovi u kojima se navodno nalaze mnogi predmeti, međutim to nije potvrđeno iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Ostaje veliko pitanje: Da li će rok za završetak radova biti podužen s obzirom da se govorilo o 420 dana? Dok arheolozi ne daju svoje mišljenje, veliko je pitanje i koliko će rok biti probijen.

Podsetimo, zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će Trg Republike, nakon rekonstrukcije, dobiti potpuno novu fizionomiju, biće pomerene žardinjere, ugrađene granitne ploče, biće puno zelenila, dosta klupa, ulica će biti u istom nivou, neće biti izdvojena, moći će da se vozi u sporom režimu od 10 km/h.

"Postaće pravi gradski trg kakve imaju razvijeni gradovi u Evropi”, naveo je Vesić.