Vesić: Obezbeđeno 130 miliona za izgradnju vodovoda i kanalizacije u Obrenovcu

|   Info
Grad Beograd je obezbedio sredstva u iznosu od 130 miliona dinara za izgradnju distributivnog cevovoda, kao i fekalne kanalizacione mreže u Obrenovcu, za koje je u toku prikupljanje ponuda za izvođenje radova, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: Beoinfo

On je podsetio da ovu investiciju realizuje Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda po planu Sekretarijata za komunalne i stambene poslove, naglasivši da će tokom novembra biti prikupljene ponude i izvršen njihov pregled, posle čega će biti zaključeni ugovori sa najpovoljnijim ponuđačima.

– Distributivni cevovod biće izgrađen u dužini od 4,2 kilometra i gradiće se trasom Ulice Đačkog bataljona u Obrenovcu, kao i kroz naselja Zvečka i Veliko Polje, trasom ulica Žive Borjanović, Solunskog fronta i Braće Joksić. Na taj način biće zamenjen postojeći cevovod, a izgradnjom novog cevovoda većeg prečnika obezbediće se potrebne količine vode za dalje širenje mreže i priključenje korisnika ka naseljima Stubline i Grabovac. U okviru radova biće izvršena zamena postojećih i ugradnja novih kućnih priključaka – kazao je Vesić.

On je podsetio da će biti izgrađena kanalizacija u Ulici cara Lazara i dalje duž Ulice braće Joksić u naselju Zvečka u dužini od 3,1 kilometra jer je na ovom području uz samu granicu gradskog jezgra Obrenovca izražen nedostatak gradske kanalizacione mreže.

– Jedan od glavnih problema prilikom planiranja infrastrukture predstavljao je nepovoljan nagib terena u odnosu na postojeće kanalizacione kolektore, koji treba da prihvate otpadne vode sa ovog područja. Zato je projektom dato kombinovano rešenje gravitacione i potisne kanalizacije, tako da će se otpadne vode iz daljeg dela sistema, gde je dubina kanalizacije manja od dva metra, odvoditi potisnim vodom, dok će deo sistema bliži korisnicima koristiti gravitacionu kanalizaciju, a sve otpadne vode biće sprovedene u postojeći kolektor u Ulici Đačkog bataljona – istakao je Goran Vesić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar