Tenderi za vodovod i kanalizaciju

|   Info
U okviru programa uređivanja građevinskog zemljišta prestonice, Grad Beograd je među prioritete stavio i izgradnju vodovoda u naselju Ledine i kanalizacije u Vinogradskoj ulici, najavio je danas pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, Beoinfo

On je istakao da su raspisani tenderi za projektovanje i izgradnju vodovoda u naselju Ledine i kanalizacije u Vinogradskoj ulici, u opštini Novi Beograd, a vrednost oba posla je procenjena na oko 120 miliona dinara.

Ponude se dostavljaju do 8. novembra, saopštio je Beoinfo.

Prema njegovim rečima, doneta je odluka da se uradi idejni projekat i projekat za građevinsku dozvolu, koji će predstavljati osnov za dobijanje odgovarajuće dozvole za rekonstrukciju i izgradnju tri kilometra vodovodne mreže u više od deset ulica naselja Ledine.

Ta novoizgrađena mreža biće povezana na gradski cevovod u Surčinskoj ulici, prema uslovima nadležnog javnog preduzeća, objasnio je on.

Mladenović je najavio i da će se sekundarna kanalizaciona mreža graditi u naselju uz Vinogradsku ulicu, pod obroncima Stare Bežanije.

On je objasnio da na južnoj strani Vinogradske ulice, prema reci Savi, ne postoji izgrađena sekundarna kanalizaciona mreža, dok je naseljavanje ovog područja intenzivirano tokom poslednjih decenija.

Na Portalu javnih nabavki Grada Beograda objavljeni su ovi tenderi i po prikupljanju ponuda i njihovom pregledu zaključiće se ugovori sa najpovoljnijim ponuđačima, nakon čega će biti započeta izrada tehničke dokumentacije, istakao je Mladenović i zaključio da će radovi biti izvođeni sledeće godine po dobijanju neophodnih dozvola za građenje.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar