Reći ćemo Interpolu, Kosovo ne može u tu organizaciju

|   Info
Ministar Stefanović izjavio da će Srbija obavestiti sve članice Generalne skupštine Interpola o tome da Kosovo ne bi trebalo da postane član te organizacije.
Foto: FoNet

 

Izvor: Tanjug, B92

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je o tome danas obavestio i šefa Interpola Menga Hongveja i da će Srbija svim državama članicama pred Generalnu skupštinu uputiti pismene argumente i činjenice.

Stefanović je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Hongvejom, rekao da će akcenat argumenata biti na rezoluciji Interpola o jasnim smernicama, procedurama i kriterijumima za članstvo koja kaže da samo država članica UN može da postane član te međunarodne organizacije koja se bavi policijskom saradnjom.

Zahtev Kosova za članstvo uvršten je u nacrt provizorne agende 87. sednice Generalne skupštine Interpola, koja bi, prema ranijim najavama, trebalo biti održana u Ujednjenim Arapskim Emiratima u novembru.

I Hongvej i Stefanović su posle sastanka ocenili da je Srbija među 10 najznačajnijih partnera Interpola koja broji 192. članice.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar