Referendum za promenu Ustava

|   Info
Izrada nacrta budućeg teksta ustavnih amadmana je u završnoj fazi, a nakon toga očekujemo da Vlada uputi inicijativu Narodnoj Skupštini o postupku izmene Ustava u delu koji se tiče sudske vlasti, organizacije pravosudnih organa i položaja javnog tužilaštva, izjavila je danas u Kragujevcu ministarka pravde Nela Kuburović.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Verujem da će nakon obavljanja svih ostalih procedura, poslanici do kraja godine prihvatiti taj predlog nakon čega treba da se organizuje referendum i da građani svojim glasovima potvrde promrnu Ustava, naglasila je Kuburović u Kragujevcu, gde je položila kamen temeljac za izgradnju Palate pravde.

Ministarka Kuburović je podsetila da je, osim Zakona o borbi protiv korupcije, Ministarstvo pravde izradilo Nacrt Zakona o lobiranju, koji je usvojila Vlada Srbije.

Foto: FoNet

Ona očekuje da će Zakon o zaštiti podataka ličnosti i Zakon o besplatnoj pravnoj pomoći biti usvojeni tokom jesenjeg zasedanja Skuptine Srbije.

Komentarišući ocene Transparentnosti Srbija da Nacrt Zakona o borbi protiv korupcije ne daje prva rešenja i umanjuje odgovornost, odnosno ovlašćenja Agencije za borbu protiv korupcije, ministarka je rekla da to nije tačno.

Nacrtom zakona su ojačana ovlašćenja Agencije, proširene su nadležnosti u odnosu na one koje ima sada, tako da ne vidim da je tačna izjava koja je data. Iz Brisela i Evropske komisije nisu stigli komentari da ovim zakonom nije ojačano ovlašćenje Agencije, rekla je Kuburović.

Ministarka Kuburović danas je u Kragujevcu položila kamen temeljac za izgradnju Palate pravde koja treba da bude završena za tri godine.

U zgradi, površine oko 25.000 metara kvadratnih, biće smešteni svi pravosudni organi Kragujevca.

Najavljeno je da će naredne godine početi i izgradnja novog zatvora koji će moći da primi 300 osuđenika.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar