Vučić i Oricio o reformi pravosuđa i medijskoj strategiji

|   Info
Predsednik Aleksandar Vučić i šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio razmotrili su pitanje reforme u oblasti pravosuđa sa ciljem jačanja nezavisnosti sudstva i unapređenja efikasnosti pravosudnih organa. Oricio je pohvalio Vučićevu ulogu u podsticanju rada na izradi medijske strategije.

Izvor: Tanjug

Aleksandar Vučić je na današnjem sastanku izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog doprinosa Misije OEBS-a reformskim procesima u Srbiji, kroz programske aktivnosti usredsređene na vladavinu prava i ljudska prava, reformu policije, demokratizaciju društva, a posebno na oblast medija.

Dvojica sagovornika sagledali su napredak u izradi medijske strategije, koja, kroz najbolje primere evropskih iskustava, treba da doprinese unapređenju medijske atmosfere u Srbiji, navodi se u saopštenju pres-službe predsednika Srbije.

Ambasador Oricio je pohvalio ulogu predsednika Vučića u podsticanju rada na izradi medijske strategije i rekao da je zadovoljan konstruktivnim pristupom radne grupe, jer se na svakom sastanku ostvari određeni napredak.

Naglasio je da će Misija OEBS-a nastaviti da, kroz pružanje saveta u izradi i primeni zakona, deli svoje znanje i iskustvo i tako podrži i pomogne ambiciozne reforme u Srbi
ji.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar