Zakoni uskoro u parlamentu

|   Info
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas, u razgovoru sa ministrom pravde Republike Srpske Antonom Kasipovićem u Trebinju, da Ministarstvo pravde radi na usaglašavanju ustavnih amandmana sa preporukama Venecijanske komisije u cilju jačanja nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Kuburović je najavila da će set pravosudnih zakona uskoro biti pred narodnim poslanicima, saopštilo je Ministarstvo.

Ministri su istakli da dva ministarstva imaju izuzetnu saradnju, koja se odvija u svim pravosudnim oblastima skoro na dnevnom nivou.

Oni su posebno izdvojili saradnju između komora javnih beležnika, pri čemu je Kuburović istakla da su kolege iz RS veliku pomoć i podršku pružile Srbiji pri uvođenju javnobeležničkog sistema 2014. godine.

Kuburović je dodala da je od 1. jula počela primena novog Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, po kojem sada građani prilikom kupovine nepokretnosti sve poslove oko upisa nekretnine u katastar i prijave Poreskoj upravi završavaju kod javnih beležnika.

Ministri pravde su istakli da je potrebno još više unaprediti razmenu iskustava i dosadašnje prakse, posebno u okviru javnog beležništava, ističe se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar