Rekonstrukcija stare hirurgije KC u Nišu bi trebalo da bude završena do kraja oktobra

|   Info
Radovi na adaptaciji i rekonstrukciji stare zgrade hirurških klinika Kliničkog centra u Nišu, trebalo bi uskoro da budu završeni. Prema rečima direktora ove ustanove dr Zorana Radovanovića, ukoliko ne bude nikakvih primedbi od strane zdravstvene inspekcije, sve hirurške i internističke ambulante, pojedine klinike, ali i dnevne bolnice, koje će biti preseljene u ovu zgradu, trebalo bi da prime prve pacijente već krajem oktobra.
Foto: televizija Kopernikus

Sve hirurške i internističke ambulante, pojedine klinike, ali i dnevne bolnice Klinike za hematologiju, endokrinologiju, gastroenterologiju i neurologiju, biće preseljene u staru zgradu hirurgije Kliničkog centra u Nišu, rekao je direktor KC Niš Zoran Radovanović.

Po preseljenju Klinike za bolesti uha, grla i nosa, iz KC Niš najavljuju i preseljenje Klinike za onkologiju, koja je ostala u Knez selu.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga, Dragana Sotirovski kaže da prema niškom Kliničkom centru gravitira skoro dva i po miliona ljudi te je jako značajno što će pacijenti moći da na jednom mestu završe posao zbog koga su došli.


Prema rečima direktora KC Zorana Radovanovića, ukoliko ne bude nikakvih primedbi od strane zdravstvene i sanitarne inspekcije, sve ambulante, klinike i dnevne bolnice, koje će biti preseljene u ovu zgradu, trebalo bi da prime prve pacijente već krajem oktobra.