Rekonstrukcija više ulica u 2019.

|   Info
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će u drugoj polovini 2019. godine početi rad na rekonstrukciji Ulice kneza Miloša od Mostarske petlje do Nemanjine ulice, a uključivaće i izgradnju podzemne garaže.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Vesić je rekao da će Kneza Miloša biti jedina ulica koja će u jednom nivou imati podzemnu garažu sa više od 400 parking mesta.

On je dodao da će u prvoj polovini sledeće godine početi i rekonstrukcija Savske ulice.

"Kada završimo Savsku, počinjemo rekonstrukciju Kneza Miloša. Paralelno sa Savskom završiće se i Bulevar Vudra Vilsona u okviru Beograda na vodi, koji će povezivati Sajam i sadašnju autobusku stanicu", rekao je Vesić i dodao da će do septembra 2019. biti završen Savski trg na kome će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.

On je izrazio nadu da će na sledećoj sednici Skupštine grada doneti i odluku o podizanju spomenika kralju Aleksandru i kralju Petru, "jer oni to odavno zaslužuju".

Vesić je najavio da će sledeće godine biti rekonstruisane i ulice 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, od Ruzveltove do Kalemegdana.

"Sredinom sledeće godine povezaćemo tramvajskom linijom Banovo brdo i Novi Beograd. Raspisaćemo tender krajem ove godine kako bismo sledeće počeli izgradnju novog Savskog mosta na mestu starog tramvajskog, kao i njegovo premeštanje na Novi Beograd između blokova i Ade Ciganlije", rekao je Vesić.

On je dodao da će u martu početi da se gradi podzemna garaža na Studentskom trgu, a 2020. godine garaža na Trgu republike, u Fruškogorskoj i Kosovskoj.

Vesić je dodao da će se raditi i nastavak rekonstrukcije Takovske, kao i kompletna rekonstrukcija Ulice Marijane Gregoran na Karaburmi.

Naveo je i da za desetak dana počinje rekonstrukcija Karađorđeve, od Brankovog mosta do Beogradske tvrđave, zajedno sa sređivanjem keja.