Vesić uručio dozvolu za izgradnju Dedinja 2

|   Info
Posle dvadeset pet godina cekanja danas je zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesic, urucio dozvolu za izgradnju Dedinja dva, direktoru Instituta za kardiovaskularne bolesti Milovanu Bojicu. Nova zgrada treba da bude izgradjena na 14.000 kvadrata i zavrsetkom bi se potpuno ukinule liste cekanja na kardiohiruske operacije.
foto:Tv Kopernikus

Za početak gradnje "Dedinja dva", za koje je, računajući i obnovu postojeće zgrade, država obezbedila 24,7 miliona evra, odavno su gotovi svi projekti i čekala se samo građevinska dozvola. Na prostoru gde treba da bude nova bolnica zamenik gradonacelnika Beograda Goran Vesic urucio je direktoru Instituta za kardiovaskularne bolesti dozvolu za izgradnju.Vesić je istakao da je ponosan na upravu Grada Beograda koja je, sarađujući sa Ministarstvom za građevinarstvo i infrastrukturu i drugim institucijama, uspela da reši sve probleme kako bi, kako je i obećano, građevinska dozvola bila izdata tokom avgusta.

“Nova građevinska dozvola znači da će biti izgrađen novi objekat, čija će površina biti skoro 14.000 kvadrata. Kada se završi izgradnja novog objekta, ova ista građevinska dozvola podrazumeva rekonstrukciju postoječeg objekta. To znači da kada sve bude završeno Instut će biti potpuno nov, pružaće konfor građanima Srbije” naglasio je Vesić uručujući građevinsku dozvolu Bojiću.

Poslednjih par meseci bio je problem  jer je na glavnom putu do tzv. Bojićeve rupe, gde treba da bude nova zgrada Instituta, podignut bistro "Biblioteka. Profesor Bojic, kao i nadležni iz grada Beograda bili su uporni da se reši problem kako bi se dozvola što pre pribavila . Poslednji dokument neophodan da bi se zidalo po zakonu potpisao je Miloš Vulović, sekretar za urbanizam Beograda. Bojić je prilikom preuzimanja dozvole rekao da se upornost isplatila I da je danas najsrećni čovek

“Bolesti postoje u knjigama, u životu postoje jedino bolesnici. Oni su se mučili do sada, zajedno sa zaposlenima u skučenim prostornim kapacitetima. Od danas to više neće biti , krenučemo u izgradnju i popravićemo smeštajne kapacitete Dedinja, time ćemo možda postati i najbolja Evropska i Svestka klinika” izjavio je Bojić

Institutu godišnje operiše oko 2.500 pacijenata. Pacijenata je sve više jer se u Srbiji najviše umire od bolesti srca i krvnih sudova, zbog toga se  smatra da će izgradnjom nove klinike ovde moći da se zbrine više bolesnika nego do sada.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar