Republička izborna komisija proglasila izbornu listu Česi Vojvodine, Beograda i Šumadije - za Čehe cele Srbije

|   Info
Republička izborna komisija proglasila je sinoć Izbornu listu Česi Vojvodine, Beograda i Šumadije - za Čehe cele Srbije, za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine.

Izvor: Blic
Lista je usvojena jednoglasno, sa 13 glasova, a nakon što je utvrđeno da je svih 77 glasača upisano u poseban spisak nacionalnih manjina.
RIK je na sednici usvojio i zaključak kojim se Romskoj stranci Jedinstvo, predlagaču izborne liste kandidata za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, daje rok od 48 sati od dostavljanja zaključka, da otkloni nedostatak izborne liste, odnosno da dostavi 143 nedostajuće pravno valjane overene izjave birača koji podržavaju izbornu listu.
Kako je ranije utvrđeno, na Spisku birača koji podržavaju listu, a koji je dostavljen uz Izbornu listu, njih 466 su bile pravno valjane izjave birača, dok 239 nisu pravno valjane jer birači ili nisu upisani u Poseban birački spisak romske nacionalne manjine, ili u Spisak birača, ili provera nije mogla da bude izvršena zbog neispravno upisanog matičnog broja.
Da bi lista bila proglašena neophodno je da Romska stranka jedinstvo dostavi 609 izjava.
Izbori za savete nacionalnih manjina održaće se 4. novembra.

 

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.