RHMZ: Noćas i sutra veće količine padavina u delovima Srbije

|   Info
U toku noći i sutra očekuje se veća količina padavina u Banatu, Pomoravlju i Šumadiji, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Si timovi Sektora za vanredne situacije su i u ovom trenutku na terenu, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.
Izvor: RTS, Tanjug, MUP
 
Kada je reč o Beogradu, u toku noći i sutra najavljene su obilne padavine sa količinom od 20 do 30 milimetara za 12 sati, lokalno i više, dok će na široj teritoriji grada na snazi biti narandžasti meteoalarm. 
Sutra su mogući i porasti vodostaja na Mlavi, Peku i Timoku, kao i na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Bjelici i gornjem toku Zapadne Morave, upozoravaju iz RHMZ.
Kako dodaju, na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova, pa i bujičnim vodotocima u široj okolini Beograda moguća su lokalna izlivanja.
Izveštač RTS-a javlja da se na teritoriji opštine Surčin voda nalazi na putevima zbog jake kiše.
Povodom upozorenja RHMZ-a oglasio se i pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić. 
"Svi timovi Sektora za vanredne situacije su i u ovom trenutku na terenu i zajedno sa lokalnom samoupravom i ostalim snagama zaštite i spasavanja, prate situaciju i po potrebi će odmah reagovati" rekao je Marić.
Kaže da je vanredna situacija trenutno na snazi na teritoriji Čačka, na celoj teritoriji opštine Aranđelovac i opštine Ivanjica, kao i na delu teritorija opština Gornji Milanovac, Priboj, Ljig, Raška, Požega, Smederevska Palanka, Velika Plana i Kosjerić.
"Tokom današnjeg dana nije bilo novih slučajeva ugrožavanja infrastruktrure niti domaćinstava uzrokovanih padavinama, a u cilju normalizacije vršeno je raščišćavanje puteva na više lokacija", rekao je Marić.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar