Sa MMF-om o penzijama

|   Info
Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o aktuelnim ekonomskim i finansijskim kretanjima u Srbiji.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Na sastanku su teme bile i strukturne reforme, privredni rezultati, kao i o projekcijama makroekonomskih indikatora za ovu i narednu godinu.

Foto: FoNet

Teme razgovora su bile penzije i plate u javnom sektoru, reforma plata u javnom sektoru i reforma Poreske uprave, status kapitalnih investicija u infrastrukturu i njihovo povećanje u 2019. godini.

Mali i Džejms Ruf su razgovarali i o paketu stimulativnih mera koji je usmeren prema privredi i koji se planira u smislu smanjenja opterećenja na zarade, a čija bi primena krenula od 2019. godine, navodi se u saopštenju.

Misija MMF boravi u Beogradu povodom prvog razmatranja rezultata sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog Instrumentom za koordinaciju politike.

Instrument za koordinaciju politike koji je odobren Srbiji 18. jula ove godine odobren je za period od 30 meseci, a ukupno je planirano pet polugodišnjih razmatranja rezultata programa.

Razgovori delegacije Ministarstva finansija sa predstavnicima MMF biće nastavljeni sutra.

Delegacija MMF, predvođena Roufom, boraviće u Beogradu do 4. oktobra.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar