Sa niškog aerodroma 12 novih linija

|   Info
Vlada Srbije proglasila je javnim interesom uspostavljanje redovnog avio prevoza na 12 linija iz Niša ka evropskim destinacijama, saopštio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Reč je o avio linijama do Frankfurta, Rima, Hanovera, Ljubljane, Salzburga, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Fridrihshafena, Karlsruea i Tivta. Za subvencije novih letova Vlada je odvojila pet miliona evra.
Foto: televizija Kopernikus

 

Avioni bi sa niškog aerodroma trebalo da lete od ovog leta dva puta nedeljno, osim ka Tivtu gde će leteti tri puta nedeljno i to od maja do sredine oktobra. Planirano je da se aviosaobraćaj na njima odvija sve do 2023. godine.
Gradonačelnik Niša kaže da nije reč o komercijalnim letovima, već onima koji će doprineti razvoju jugoistoka Srbije.

- Reč je o linijama nekomercijalnog karaktera za koje je studijom ustanovljene da su veoma bitne za privredni i ekonomski razvoja ovog regiona, za dolazak investitora, širenje tržita domaćih kompanija, razvoj turizma i povezivanje sa našom dijasporom, rekao je Bulatović.

Studiju o značaju 12 linija uradila niška Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte.
Ono što  bi trebalo da usledi je raspisivanje javnog poziva za izbor kompanija koje će na tim linijama leteti. Izbor najpovoljnijeg ponuđača trebalo da bude završen do jula.
Predstavnici aerodroma Konstantin Veliki najavili su nova ulaganja u opremu, ali i otvaranje novih radnh mesta.
Niški aerodrom od leta će imati ukupno 23 avio linije uključujući i sadašnje letove koje obavljaju dva niskotarifna avio-prevoznika Wizz Air i Ryanair kao i Švajcarski niskotarifni avio-prevozilac SWISS.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar