Šabac: Fantomska udruženja paravan za finansijske malverzacije

|   Info
Šta radi i čime se bavi šabačko Udruženje građana "Liga za zdravlje" istraživala je ekipa TV KCN Z iz Šapca.

U gradu na Savi i vrapci znaju da Udruženja građana ovde, već duže vreme, niču kao pečurke i to samo da bi se uhlebili članovi i simpatizeri vladaćuje koalicije Zajedno za Srbiju i Zapadne Srbije. Klupko sve očiglednijih  malverzacija šabačke vlasti polako se odmotava, a u prilog tome da se ovde mnogo radi ispod žita, ide i  sumnjivo osnivanje  Udruženja građana “Liga za zdravlje”. Kako smo saznali iz pouzdanih uzvora, gradski čelnici u ovu fantomsku ligu, navodno, slivaju ogrmone iznose, ali u čijim džepovima završava novac poreskih obveznika velika je enigma.
Zastupnici, osnivači i članovi "super" lige šabačke vlasti, dobro su poznata lica vladajuće garniture, smatra dr Slobodan Popović, odbornik SNS u Skupštini grada.
U pokušaju da saznamo da li uopšte radi i čime se bavi “Liga za zdravlje”, čije se prostorije nalaze  u ulici  Patrijarha Pavla 10/2 , ekipa KCN-a došla je  do zabrinjavajućeg otkrića .
Projekti “Lige za zdravlje”, koje finasira Šabac, bar za sada, ostaće misterija, dok se ovim slučajem ne pozabave nadležni državni organi. Ali u ovom gradu, i sijast drugih, sličnih udruga osnovane pod sumnjivim okolnostima, predstavljaju paravan za ispumpavanje novca. I dok je u ovoj priči vrlo očigledno da neko već godinama zadovoljno trlja ruke, nevini Šapčani, zbog kardinalnih propusta onih koji vode vlast, sa pravom se pitaju - dokle.   
 

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar