Šabac: Nevolje sa golubovima

|   Info
Napuštene prostorije koje se nalaze u zgradi gde je smeštena Komercijalna banka u centru Šapca, prepune su golubova. Na nevolju sa golubovima ukazali su nam zaposleni u obližnjem Tržnom centru, koji se godinama guše od enormne količine izmeta koje ove ptice ostavljaju za sobom.

U strogom  centru  Šapca, doduše malo zaklonjenog od pogleda prolaznika, nalazi se pravo leglo zaraze,  jer sve vrvi od golubova koji su se uselili u napuštene prostorije Komericijalne banke. Da još jedan ekološki problem preti u ovom gradu , ukazali su nam zaposleni jednog od najprometnijih poslovnih  centara čije su kancelarije u neposrednom susedstvu. Od amonijaka koji guši, prozore  kažu ne mogu ni da otvore . Sanitarna  inspekcija čiji inspektori i sami gledaju ovaj užasan prizor, u ovom  slučaju ostaju  vezanih  ruku, jer su za problem nadležne  lokalne službe.

Milorad Đukanovć domar u komšijskoj zgradi  kaže da su oluci zapušeni od perja i uginulih  golubova, te da je nije retkost da tragovi užasnog otpada procure kroz krov.

Naši sagovornici ističu da nije samo  njihovo dvorište  na udaru golubova . Više hiljada  ptica skrovište je pronašlo i na krovu  Zelenog venca , šabačke Tržnice i potkrovljima  okolnih višespratnica, dodali su.  Iako se ova ptičija posla  ne vide sa ulice i te kako se osećaju, jer svako ko ovuda prođe ne ostaje imun na prvljavštinu sa druge strane velelepnog  centra Šapca.

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar