Ulicu Hajduk Stanka u Šapcu okupirali pacovi

|   Info
Komunalni problemi u ulici Hajduk Stanko broj osam u Šapcu nikako da se reše. Nova muka počela je pre nekih šest meseci kada su se u napuštenoj kući pojavili pacovi i počeli ozbiljno da ugrožavaju ljude, ali i zelenu pijacu koja se nalazi par metara od legla zaraze. Na ovaj problem ukazali su nam stanovnici Hajduk Stankove ulice.

Ulica Hajduk Stanka na broju osam  u šabačkom naselju Kamičak kao da je ukleta. Od smeća u kojem su se gušili, vode koja je plavila, sada su im se na svu ovu  muku nakačili i pacovi. Trošna napuštena  kuća na uglu ulice postala je leglo pacova, koji ozbiljno  ugrožavaju sve građane, ali i zelenu pijacu koja se nalazi u neposrednoj blizini.
Komšije više nemaju rešenje. Pozivali su kažu,  komunalnu policiju, sve nadležne institucije ali vajde od tog posla nisu imali.
- Ovo više nije komunalni, već zdravstveni problem – ističe Milan Marković. Milena Galijaš, čija se kuća nalazi prekoputa ulice danonoćno vodi borbu sa ovim prenosiocima zaraza koji su joj okupirali dvorište.
U pomoć stanovnicima Hajduk Stankove ulice  pritrčala je i MZ “Kamičak”. Na ovaj komunalni problem još niko nije reagovao, iako su peticije u više navrata pisane. O ovom slučaju bilo je reči čak i na skupštinskim zasedanjima šabačkog parlamenta. Komšije kažu da se iz kuće širi nesnosan smrad, naročito leti.
- Objekat je postao potencijalna ekološka bomba - pričaju nam nemoćni stanari.
I dok pacovi kolo vode, po obližnjim dvorištima, tavanima pa čak i sobama, dodatni strah nemoćnih ljudi pojačalo je nebezbedno okruženje. Ulica koja je inače prema njihovim rečima upisana kao osvetljena i asfaltirana, prepuna je rupa i bez ijedne svetiljke.  

 


 

 

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar