Šabac: Rukovodstvo Instituta za majku i dete Srbije u radnoj poseti šabačkoj Opštoj bolnici

|   Život
Rukovodstvo Opšte bolnice Šabac na čelu sa direktorom dr Slobodanom Popovićem ugostilo je danas direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić” docenta dr Radoja Simića sa saradnicima. Cilj posete bio je uspostavljanje medicinsko-stručno-poslovne saradnje. Potpisivanjem sporazuma između ove dve zdravstvene institucije povećaće se zdravstvena zaštita dece i omladine u oblasti ortopedije i fizikalne terapije
Foto: televizija Kopernikus

Direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije sa svojim saradnicima posetio je šabačku Opštu bolnicu čije je rukovodstvo pokrenulo inicijativu o saradnji u cilju poboljšanja zdrvstvene zaštite dece i omladine  u oblasti ortopedije i fizikalne terpije.
- To je najbolji vid saradnje. Najbolji vid edukacije zato što se i na klinici na kojoj i ja radim edukujemo na taj način. Dovodimo stručnjake iz Bostona, Londona, Japana. Naša je sveta obaveza da pomažemo svojim kolegama i saradnicima u bolnicama širom Srbije – rekao je tokom radne posete docent dr Radoje Simić, v. d. direktora Instituta za majku i dete Srbije.
Potpisivanjem sporazuma između ove dve ustanove biće omogućeno kvalitetnije lečenje koje podrazumeva konsultativne preglede i operacije najmlađih pacijenata. 

- Lekari iz Instituta za majku i dete dolaze kao konsultanti u Šabačku bolnicu. Radiće se konsultativni pregledi, operacije, kao i edukacija lekara. Najmlađi sugrađani u situacijama kada je preko potrebna medicinska pomoć imaće Institut kao kuću koja će im uvek otvoriti svoja vrata – izjavio je dr Slobodan Popović, v. d. direktora Opšte bolnice Šabac.
Svoje iskustvo i znanje  šabačkim doktorima preneće načelnik i specijalisti Službe za ortopediju  Instituta za majku i dete gde se godišnje  izvrši preko osam stotina operacija.
- Nadam se da ćemo imati jako dobru saradnju i da će naša saradnja da da dobre rezultate iz domena ortopedije, traumatologije i fizijatrije -  naglasio je prim. dr Zoran Paunović, načelnik Službe za ortopediju Instituta za majku i dete Srbije, zahvalivši se na gostoprimstvu i ukazanom poverenju.
Sa realizacijom sporazuma počeće se već krajem leta. U šabačkoj Opštoj bolnici ističu da će se u narednom periodu ovaj način  saradnje uspostaviti i u drugim oblastima.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar