Šabačke vašarske začkoljice

|   Info
Muzike sa čuvenog šabačkog Malogospojinskog vašara još nema. Mihajlovac je prazan dok se na prostoru stare kasarne na Starom gradu još uvek izvode pripremni radovi. Iako gradski čelnici tvrde da će već 14. septembra u popodnevnim časovima sve biti spremno, sumnje među vašardžijama i dalje su prisutne.

Muzike sa čuvenog šabačkog vašara još nema, kako su Šapčani navikli uoči čuvene malogospojinske svetkovine. Mihajlovac je prazan dok se na prostoru stare kasarne na Starom gradu još uvek izvode pripremni radovi. Iako gradski čelnici tvrde da će već 14. septembra u popodnevnim časovima sve biti spremno za postavljanje vašarskih šatri, ozvučenja, vrteški i ringišpila, građani su i dalje sumnjičavi, a putem društvenih mreža mnogi pozivaju na bojkot vašara.
- Ne zna se gde će ko da stane. Iscrtan je neki plan. Kako će se odvijati ne znam. Struja još nije dovedena. Vidim tamo kopaju neku kanalizaciju. Neki odustaju, neki uplaćuju depozit. Ne znam šta će biti – rekao je  Miloje Isaković Kaljin, ugostitelj.
Nedavna izjava direktora JKP “Parking” Šabac Bojana Kalanovića da će se naplaćivati parking prostor po ceni 200, odnosno 220 dinara za SMS poruku, izazvala je dodatno negodovanje. Ubrzo se proširila i priča da će se navodno plaćati ulaz na vašar. Ovu vest demantovali su organizatori iz JKP “Stari grad”.
- Apsolutno neistina zato što je vašar jedan vid okupljanja naroda. Nikada nije bila praksa da se ulaz na vašar plaća tako da to neće biti ni ove godine. Ove godine će Turistička  organizacija grada Šapca organizovati i koncerte. Isto tako ulaz na koncerte se neće naplaćivati -  istakla je  Snežana Đokić, direktorka JKP “Stari grad” Šabac.
Vašarske priče bile su i tema jučerašnje hitno sazvane sednice Skupštine grada Šapca. U lokalnom parlamentu čulo se da možda Mihajlovac ide na kantar, odnosno na prodaju.
- Kažu da se Mihajlovac prodaje. Čaršija priča. Znate šta, to je dobro. Biće manji Sava park. Verovatno će biti potrebno manje sredstava da se taj Sava park održava kako treba – rekao je dr Slobodan Popović, odbornik SNS u Skupštini grada Šapca.
Da li će verni posetioci nadaleko čuvenog šabačkog vašara imati priliku da prošetaju između prepunih tezgi uz mirise pečenja i pljeskavica i muziku iz šatri, ostaje da se vidi. U ove čivijaške dane, kažu Šapčani, sve je moguće pa čak i da karnevalska povorka završi na Savi.

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar