ŠABAC: Nova putna infrastruktura u Bukoru

|   Info
U šabačkoj Mesnoj zajednici "Bukor" počeli su pripremni radovi za asfaltiranje putnog pravca Bukor – Donje Crniljevo i Bukor - Gornja Sipulja ukupne dužine od pet kilometara. Sredstva u iznosu od oko 37 miliona dinara izdvojila je Vlada Republike Srbije.

U šabačkoj Mesnoj zajednici “Bukor” počeli su pripremni radovi za asfaltiranje putne deonice dužine pet kilometara koja će ovo brdsko-planinsko selo, nadmorske visine 210 metara, povezati sa Donjim Crniljevom i Gornjom Sipuljom. Radovi se izvode zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije.
- Na licu mesta smo se uverili da Vlada Republike Srbije i Zorana Mihajlović drže obećanje. Počela je izgradnja puta na potezu Bukor – Donje Crniljevo i Bukor – Gornja Sipulja, u dužini od 3,2 km, odnosno 1,8 km. Sve ukupno oko pet kilometara. Ukupna vrednost radova je oko 37 miliona dinara.  Ovi građani, koji od II svetskog rata naovamo imaju samo obećanje da će taj put biti urađen konačno će imati i asfalt. Ono što je još značajnije je da u Bukoru jako veliki broj dece ide u školu tako da će roditelji moći da  svoju decu isprate asfaltnim putem do škole – rekao je dr Boban Birmančević, poverenik GO SNS Šabac i narodni poslanik.
Za meštane Bukora, ovaj trenutak sanjan skoro četiri decenije, kako i sami kažu, potreban je za opstanak i napredak sela.  
- Da je bilo sreće, da je bilo sluha od nekih prethodih lokalnih i republičkih vlasti ovaj put bi trebao biti odrađen pre 20 godina i ovo selo ne bi imalo sada 600, 700 stanovnika nego bi imalo hiljadu i više stanovnika. Jednostavno, ne može se opisati od kolikog je značaja ovaj put koji se gradi –  izjavio je Marko Tovarović, predsednik MZ “Bukor”.
Meštanin Bukora Ljuboje Tovarović istakao je da ih ovaj put povezuje i sa Loznicom.
- Pedeset posto poslova obavljao ovim putem. Dolazi nam Loznička mlekara i blizu nam je ako idemo u Zavlaku na stočnu pijacu, izlazimo na put prema Krupnju. Znači i za ovaj deo susednog sela. Kada idu za Šabac dosta im je bliže iz Sipulje nego da idu preko Cera. Ravniji je put i manje uspona ima – naglasio je Tovarović.
Kako je Srbija poljoprivredna zemlja ulaganje u ovakve sredine predstavlja višestruku dobit.
- Mi moramo da funkcionišemo, da sarađujemo. Mi se nalazimo ovde u MZ “Bukor”. Tu je odmah Galović, Gradojević, Donje Crniljevo. Ovaj put će se povezati sa državnim putem tako da će Bukor imati vezu sa Koceljevom, Beogradom. Biće povećan standard življenja i u samom Bukoru i okolini. Moramo da radimo. Tako se Srbija mora čuvati – poručio je Veroljub Matić,   narodni poslanik.
Od septmebra meštani Bukora svoje poslove obavlja će brže i sigurnije, a lakše do škole stizaće i bukorski podmladak.

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar