Šabački mačevaoci među najboljima u Srbiji

|   Sport
Članovi šabačkog Mačevalačkog kluba “Cerski junaci” za dve godine osvojili su sedamdeset međunarodnih nagrada. Poslednje u nizu doneli su Luka Ranković, koji je odbranio titulu državnog prvaka, Luka Maksimović, osvajač srebrne i Anđelina Đorđević i Nina Pavlović, osvajači bronzane medalje. Tim povodom za njih je u Gradskoj kući u Šapcu organizovan prijem.

Da se uloženi trud i rad, ali pre svega ljubav, prema mačevalačkom sportu isplate pokazali su članovi Mačevalačkog kluba “Cerski junaci”. Od svog osnivanja pre dve godine do danas osvojili su sedamdeset međunarodnih titula. Poslednje u uspešnom nizu doneli su Luka Ranković, Luka Maksimović, Anđela Đorđević i Nina Pavlović.
- Drugu godinu za redom uspeli smo da odbranimo titulu državnog prvaka.  Sada smo na na pauzi. Od septembra meseca organizujemo 3. Međunarodeni “Čivija kup” u Šapcu. U prvoj polovini avgusta krećemo sa treninzima – rekao je Vladan Ranković, trener i predsednik Mačevalačkog kluba “Cerski junaci”.
Jedanaestogodišnji Luka Ranković odbranio je titulu državnog prvaka u svojoj kategoriji, a osvajač je i dve medalje u Kupu Srbije. U svom posedu za sada ima dvadesetčetiri međunarodne nagrade – 9 zlatnih, jedanaest srebrnih i četiri bronzane.
- Mnogo je teško. Treba to odbraniti. Treba imati snage. Treba stići do finala. Treba odbraniti titulu. Prošle godine bila je prava ludnica, slavlje. Ove godine osećaj je bio odličan. Nisam mogao da verujem. Odbrana titule – nema ničeg boljeg – izjavio je Luka.
Za dečacima nimalo ne zaostaju ni devojčice koje su se, kako su i same istakle, u ovaj viteški sport zaljubile na prvi pogled.
- Bilo je teško. Mačevanje  sam zavolela  prvi put kada sam došla na teren – rekla je Anđelina Đorđević, osvajač trećeg mesta u kategoriji  pioniri devojčice. Nešto starija Nina, koja je osvojila treće mesto u kategoriji kadeti ženska sablja, izjavila je da je posle volontiranja na Svetskom kupu u mačevanju, održanom u Šapcu, odlučila da trenira.
Trud, rad, talenat itekako daju rezultate. To je nedvosmisleno potvrdio i Luka Ranković koji će na poziv Mačevalačkog saveza Srbije od 12. do 20. avgusta biti na pripremama sa seniorskom reprezentacijom Srbije u Sportskom kampu “Karataš” u Kladovu.

 

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar