Šarčević: Prosvetni sindikati trebalo ranije da reaguju

|   Info
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da prosvetni sindikati imaju legitimno pravo da se bune protiv novih najavljenih platnih grupa i razreda, ali da je trebalo da reaguju pre "dve-tri godine, kada je napravljena matrica za platne razrede".
Foto: televizija Kopernikus

Šarčević je u za dnevne listove Politika i Večernje novosti naveo da smatra da "to nije neki ozbiljan protest", već da je to više upozorenje, pošto su sindikati bili svesni da je početak školske godine vidljiviji za javnost. 

"Ja nisam pisao matricu i ne mogu da odgovorim na sva pitanja... Bio sam neprestano kooperativan s prosvetnim radnicima i dalje mislim da ima vremena za pregovore, što je i premijerka prokomentarisala na prošlonedeljnoj sednici Vlade Srbije", kazao je Šarčević.

On je naveo je i da će novim propisima buduće povećanje plate zavisiti i od godina staža, ali i od toga da li rade u otežanim uslovima, kombinovanim ili dvojezičnim odeljenjima ili oni koji imaju neko pedagoško zvanje.

Govoreći o više od 4.000 prosvetara za koje se spekuliše da mogu postati tehnološki višak, Šarčević je rekao da svake godine Srbija ostane bez 40.000 stanovnika i da "viškovi nastaju, jer nemamo dece".

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar