Serija samoubistava tinejdžera, policija ispituje povezanost sa igricom

|   Info
Troje tinejdžera izvršilo je samoubistvo u Srbiji u julu, a najnoviji slučaj suicida I.S. (17) iz Popovca uznemirio je Srbiju, jer policija proverava mogućnost da je tinejdžerka sebi oduzela život zbog kompjuterske igrice "Rule of Rose". Ako istraga pokaže da su sumnje opravdane, to nažalost ne bi bio prvi slučaj da maloletnici podižu ruku na sebe zbog ovakvih opasnih igrarija.

Naime, I.S. (17) iz sela Popovac kod Niša, obesila se prekjuče o orahu dvorištu porodične kuće i sumnja se da je igrala ovu igricu s prijateljima, a mnogi njeni vršnjaci, koji su joj prijatelji na društvenim mrežama, imaju fotografije s motivima iz ove morbidne igre.

Prema rečima nekih poznanika I.S., ona je bila posebna i specifična devojka, oblačila se u crno, soba joj je bila okrečena u crno... Takođe, bila je nadarena za crtanje, a motivi njenih crteža su navodno bila lica bez očiju, kao i obešena deca.

Roditelji nastradale devojčice nisu želeli da govore o tragediji, ali je njen deka S.S. rekao da je bila devojka za primer, odlična u školi, ali je mnogo vremena provodila za kompjuterom.

- Ona je pet-šest sati dnevno bila za kompjuterom. Prelepo je crtala. To su bile neke neobične slike, kako kažu avangardne. Bila je izuzetno pametno i napredno dete, odlična učenica u školi za optičare. Strašno je što su zakoni takvi da ne možeš detetu ni da podvikneš, a kamoli da je udariš. Kada smo shvatili da je nestala, ja sam mislio da je, kao i svi mladi, uhvatila neku svoju priču, da je otišla s nekom drugaricom, da ima nekog tajnog momka. Nisam ni slutio da će ovo da nas zadesi - priča za "Kurir" ožalošćeni deda.

"Rule of Rose" je horor igrica koja je nastala u Japanu 2006. godine, ali je zbog bizarnosti zabranjena u nekim evropskim zemljama. Kreirana je za platformu plejstejšn 2, međutim, ubrzo je zbog uznemirujućeg sadržaja zabranjena u Engleskoj, a italijanski političar Franko Fratini rekao je da igrica sadrži "opsecnu surovost i brutalnost".

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar