Smanjene rezerve krvi, nedostaju sve krvne grupe

|   Info
Institut za transfuziju krvi apeluje na građane da daju krv, jer su smanjene rezerve krvi neophodne za pravovremeno zbrinjavanje bolesnika kojima je transfuzija neophodna za lečenje i oporavak.

Izvor: Tanjug

Gordana Antuljeskov iz Instituta za transfuziju krvi kaže da je ovo najteža nedelja od početka leta, da su rezerve krvi smanjene i ukoliko se ne poveća broj davalaca, danas i sutra može doći do odlaganja hladnih operacija.

Neophodne su sve krvne grupe, a građani krv mogu dati u Institutu za transfuziju krvi Srbije (Svetog Save 39), svakog dana od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 15 sati, kao i u organizovanim akcijama na terenu.

Antuljeskov kaže da Fudbalski klub Partizan i Institut za transfuziju krvi Srbije organizuju akciju dobrovoljnog prikupljanja krvi, a svi koji se odazovu pozivu dobiće besplatnu ulaznicu za utakmicu crno-belih i danskog Nordsjalenda u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Antuljeskov podseća da su prošle godine sličnom akcijom sa FK Crvena Zvezda uspeli da prevaziđu nestašicu krvi tokom avgusta.

Inače, avgust je najteži mesec što se tiče zaliha krvi, jer se zbog godišnjih odmora smanjuje broj dobrovoljnih davalaca.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar