Smanjuje se poresko opterećenje na zarade

|   Info
Danas pocinju razgovori sa MMF o pevačanju penzija i ukidanju zakona kojim se smanjuje najavio je ministar finasija Sinisa Mali posle sastanka sa predsednicom UO AmCham Srbija. Ministar je takodje najavio da ce Vlada Srbije usvojiti Predlog zakona o nadoknadama.
foto:Tv KOpernikus

 

Ministar finasija Sinisa Mali sastao se danas da predsednicom Americke privredne komere, tema razgovora bila je napredak u oblasti finasija, reforma parafiskalnih nameta. U obračanju prisutnim na diskusiju ministar finasja je najavio da ce Vlada Srbije u oktobru usvojiti Predlog zakona o nadoknadama I dodao da će neke nadoknade biti ukinute.

"Tmi čemo vrlo brzo izaći sa predlogom oko toga, jedan plan kako možemo postepeno da smanjimo opterečenje na zarade. Razmišljamo da to bude I ukidanje pojedinih doprinosa moguće je da će biti ukinut i doprinos za nezaposlenost od 0,75 odsto” naglasio je Siniša Mali

On je dodao da je u toku i priprema reforme Poreske uprave i carinskog sistema, što traže i privrednici. Mali je rekao i da će povećanje plata u javnom sektoru i penzija, koje će uslediti uskoro, doprineti rastu potrošnje a time i rastu Bruto društvenog proizvoda jer je cilj Vlade očuvanje pa čak i ubrzanje stope rasta koji je za šest meseci ove godine bio 4,9 osto. Mihnistar finasija je takođe najavio danas počinju razgovori sa MMF oko povećanju penzija.

"Već ove, a najkasnije naredne nedelje izaći ćemo pred vladu sa izmenama Zakona o PIO fondu, koji će de fakto biti osnov za tako nešto", rekao je Mali.

Sinisa Mali je najavio da će Misija MMF na čelu s Džejmsom Rufom doći u Beograd 20. septembra kada će s Vladom Srbije započeti razgovore o tome šta je urađeno prethodnih meseci u okviru novog savetodavnog aranžmana i planovima za narednu godinu. U fokusu razgovora koji su danas vodjeni sa predstavnicima Američke privredne komore bile su teme od značaja za dalje unapređenje poslovnog okruženja poput pravca fiskalnih I finasiskih reformi.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar