Smederevo - više zaključenih od raskinutih brakova

|   Info
Zvanična statistika je neumoljiva. Prosečna mlada sve je starija, kao i mladoženja, a broj sklopljenih brakova iz godine u godinu se smanjuje. Devojke imaju u proseku oko 28 godina kada ulaze u prvi brak, dok prosečni mladoženja ima oko 31. godinu. O čemu još govori zvanična statistika kada je reč o brakovima i razvodima u Srbiji!?

У 2017. години статистика бракова у Србији бележи благи пораст броја укупно закључених бракова за 0,4% у односу на 2016. годину., dok bрој разведених бракова показује пораст за 2,4 odsto. На територији града Смедерева у првих шест месеци 2017. склопљено је 156, а у истом периоду ове godine 10 више - укупно 166 бракова. Градска управа не води званично евиденцију o разведенim браковima

Prosek godina starosti prilikom stupanja u brak za žene je 31 godina, a za muškarce 34 godine. Broj zaključenih prvih brakova u Republici Srbiji manji je za 0,4% u odnosu na 2016. godinu. Prosek godina starosti pri zaključenju prvog braka za muškarce i dalje je 31 godina, odnosno za žene 28 godina. 

U našoj zemlji se svaki četvrti brak završi razvodom. Prosek godina starosti prilikom razvoda braka za žene je 40, a za muškarce 44 godine. Prosečno trajanje razvedenog braka u 2017. godini iznosi 13,4 godine.

Najveći broj razvedenih brakova čine brakovi s decom – 55 odsto . Nakon razvoda, izdržavana deca su u 72 odsto slučajeva dodeljena ženi.

Najviše raskinutih brakova je na severu naše zemlje. U najvećem broju slučajeva partner je bio star između 40 i 44, a partnerka između 35 i 39 godina.

Najveći broj završen je posle samo jedne do četiri godine braka. Najmanja stopa razvoda je u prvoj godini braka.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar