Sredovečni nezadovoljni

|   Život
Seksualni problemi među sredovečnom populacijom nisu neuobičajeni i pogađaju svaku treću osobu, pokazuje kanadsko istraživanje objavljeno u magazinu seksualne medicin

 

Izvor: Novosti

Mada mnogi tvrde da je seks u četrdesetim, pa i pedesetim najbolji, izgleda da nije baš tako. Seksualni problemi među sredovečnom populacijom nisu neuobičajeni i pogađaju svaku treću osobu, pokazuje kanadsko istraživanje objavljeno u magazinu seksualne medicine. Studija je sprovedena na 2.000 ispitanika starosti između 40 i 59 godina koji su odgovarali na pitanja o seksualnom zdravlju, zadovoljstvu, stavovima i ponašanju.

Skoro 40 odsto žena reklo je da je njihova seksualna želja u proteklih šest meseci niža nego što bi volele. Značajan procenat žena prijavio je seksualne probleme, poput suvoće vagine (29 odsto), bola prilikom odnosa (17 odsto) i teškoće postizanja orgazma (14,5 odsto). Gotovo trećina muškaraca prijavljuje smanjenu seksualnu želju, a svaki četvrti priznaje da je u proteklih pola godine imao probleme sa erekcijom ili ejakulacijom.

Jedan od faktora koji utiče na seksualnu želju je status veze, pa tako oni koji su u braku ili dugoj vezi imaju niži seksualni nagon nego singl, razvedeni ili udovci. Na smanjenu seksualnu želju utiču i razni zdravstveni problemi, od bola u zglobovima do drugih oboljenja.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar