Snažan zemljotres pogodio Indoneziju, poginulo više od 30 osoba

|   Info
Najmanje 32 osobe su poginule kada je zemljotres jačine sedam jedinica Rihterove skale pogodio indonežansko ostrvo Lombok, javlja "Rojters".

Direktor Agencije za vanredne situacije u zapadnoj provinciji Nusa Tengara rekao je Rojtersu da je potvrđen broj od 32 žrtve iz severnih i zapadnih delova ostrva Lombok. Vlasti, prema njegovim rečima, još prikupljaju podatke o povređenima.


Nakon zemljotresa izdato je upozorenje na opasnost od cunamija koje je potom ukinuto. Registrovani su mali talasi visine 15 centimetara u tri sela.

Zvaničnici kažu da aerodromi na oba ostrva rade normalno, uprkos manjoj šteti, navodi Rojters.

"Oba aerodroma rade uobičajeno, sada raščišćavamo aerodrome. Neki delovi plafona su otpali, ali niko nije povređen", rekao je Hendi Herjudhitiavan, predstavnik kompanije koja upravlja aerodromima.


Zemljotres je na kratko izazvao paniku među turistima i stanovnicima ostrva, a potres se osetio i na ostrvu Bali, gde su ljudi u panici istrčali na ulice.

Epicentar potresa se nalazio na dubini od 15 kilometara u blizini severne obale Lomboka gde je pre nedelju dana registrovan zemljotres jačine 6,4 jedinice Rihterove skale, prenosi Rojters.

Tada je poginulo 14 ljudi, a naređena je i evakuacija velikih razmera zbog opasnosti od erupcije obližnjeg vulkana koji posećuju turisti i planinari.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar