SNS: Saša Janković priželjkuje prevrate jer zna da na izborima nema šta da traži

|   Info
Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je danas da je lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković "protiv demokratije"

 

Izvor: Večernje novosti

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Marko Đurić ocenio je danas da je lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković "protiv demokratije" i optužio ga da "priželjkuje prevrate jer zna da na izborima nema šta da traži".

Reagujući na najavu Saše Jankovića da će 5. oktobra početi akciju prikupljanja potpisa za smenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog "kršenja Ustava", Đurić je u saopštenju naveo da bi lider PSG "trebalo da zna da je u demokratskim državama, u kojima se predsednik neposredno bira, najumesniji način da se neko izabere ili opozove upravo na izborima".

"Sa druge strane, ima nečeg umesnog u tome što Janković želi da pompezno obeleži godišnjicu petooktobarskih promena u Srbiji, jer upravo je on prototip političara koji izneverava očekivanja građana i simbol antidržavotvorne, sluganske politike koja je posle 2000. godine našu zemlju zavila u crno", naveo je Đurić a preneo SNS.

Građanski blok 381, čiji je deo i PSG, najavio je danas protestnu šetnju u petak, 5. oktobra, ispred Skupštine Srbije povodom obeležavanja osamnaestogodišnjice pada režima Slobodana Miloševića, kao i početak prikupljanja potpisa za smenu predsednika Aleksandra Vučića zbog "kršenja Ustava".

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.