ŠoK: Povreda jača od Ivane, ništa od finala

|   Sport
Umesto vere u novo zlato naše Ivane Španović srpsku sportsku javnost zadesio je pravi šok. Naša najbolja atletičarka zbog povrede odustala je od finala Evropskog prvenstva u Berlinu i napada na odbranu titule u skoku u dalj.
Foto: ass.org.rs

Odluku je doneo stručni tim naše rekorderke posle detaljne analize povrede tetive zadobijene u kvalifikacijama, u kojima je imala najbolji skok od svih rivalki 6,84.

Tada je osetila bol u tetivi i medicinski tim odmah je preuzeo sve potrebne mere, urađeni su detaljni pregledi i analize, a Ivana je odmah krenula sa terapijama.

U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura Ahilove tetive i da bi Ivana skaknjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere",izjavio je trener Goran Obradović. 

Španovićeva je posle ovakvog epiloga istakla da su povrede sastavni deo sporta i da joj je ovo verovatno najteža odluka u dosadašnoj karijeri. Ona je naglasila da je imala ogromnu želju da nastavi i istrpi bol, ali da je ipak poslušala savet medicinskog tima i odustala od nastupa u finalu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar