Sporazum o pravu na penziju

|   Info
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenio je danas u Moskvi da je Sporazuma o socijalnoj sigurnosti između Srbije i Rusije "od izuzetne važnosti za naše građane koji žive i rade" u Ruskoj Federaciji.
Foto: FoNet

Izvor: FoNet

Potpisivanjem tog sporazuma svi državljani Srbije koji odlaze na rad u Rusiju, kao i građani Rusije koji dolaze na rad u Srbiju, ostvaruju pravo na penziju, podsetio je Đorđević, koji se u Moskvi sastao sa svojim ruskim kolegom Maksimom Anatoljevičem Topilinom, a potom i sa predsedavajućim Komiteta za međunarodne poslove ruske Državne dume Leonidom Sluckim.

Đorđević je naglasio kako je "jedan od prioriteta Vlade Srbije stvaranje boljih uslova života i rada građana", ocenivši da je ratifikaciji Sporazuma o socijalnoj sigurnosti između Srbije i Rusije "od posebne važnosti bio doprinos predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina".

U razgovoru sa Sluckim, Đorđević je istakao da o bliskosti Srbije i Rusije svedoči i jubilarnih 180 godina dobrih diplomatskih odnosa, što potvrđuju i česti susreti predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, navodi se u saopštenju.

"U tom svetlu, nadam se da će moj boravak u Moskvi dodatno učvrstiti bilateralne odnose naše dve države, a koji su izuzetno dobri i koje karakteriše intenzivan i kontinuiran dijalog na svim nivoima", rekao je ministar Đorđević.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar