Mali : Povećanje penzija neće biti malo

|   Info
Ministar finansija Siniša Mali kaže da će povećanja penzija biti i da ona neće biti mala, a spekulacije da MMF smatra da budžet ne može da podnese toliko povećanje ne želi da komentariše.

"Misija MMF će boraviti u Beogradu od kraja septembra do početka oktobra. I tada ćemo izaći s preciznim iznosima. Tako će naši najstariji sugrađani uskoro čuti lepe vesti. Važno je da su najteže mere iza nas i da sada imamo novca u budžetu. U prvih sedam meseci ove godine imali smo suficit od 49,1 milijardu dinara", rekao je Mali za današnji "Kurir". Upitan kakva je situacija sa naplatom poreza, ministar kaže da su naplaćeni javni prihodi iz godine u godinu sve veći, naročito od 2015. godine, a svi poreski oblici se naplaćuju u većem obimu.

"Ovakav trend povećanja naplate nastavljen je i u ovoj godini kada je za prvih sedam meseci naplaćeno 839 milijardi dinara, dok je u istom periodu prošle godine naplaćeno 791 milijarda dinara", kaže Mali.

Kaže i da želi da pokrene veliku kampanju koja će pokazati ljudima koje su posledice kada se ne izdaju fiskalni računi.

"Ponavljam da svaka uplata poreza znači više bolnica, škola, auto-puteva. Oni koji ne izdaju fiskalne račune štete svojoj i našoj deci. Želim da razvijemo svest da porez mora da se plaća i da građani znaju na šta se taj novac troši, da sve bude veoma transparentno", ističe Mali.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar