Srpska lista: Napad na Srbe primer verske netolerancije

|   Info
Srpska lista saopštila je da je napad na srpske hodočasnike u Metohiji u nedelju primer verske netolerancije koja je neviđena na tlu Evrope.

 

Izvor: Tanjug

"Ohrabreni ćutanjem međunarodne zajednice na ovakve događaje, ekstremisti na albanskoj strani nastavljaju progon svega što je srpsko na Kosovu i Metohiji", poručuju iz te srpske stranke na Kosovu i Metohiji i dodaju da je očito da se izjave nekih međunarodnih zvaničnika, da Kosovo ima pravo na vojsku, na Kosmetu tumači da to znači i suvereno pravo na kamenovanje i maltretiranje Srba.

Kod gradića Istok, nadomak Peći na Kosovu i Metohiji, juče su kamenovana dva autobusa sa vernicima iz Beograda, koji su se vraćali iz posete crkvi Bogorodice (Studenice) hvostanske.

"Ovaj napad će biti još jedna tužna mrlja na obrazu kosovskih Albanaca ali i međunarodne zajednice čiji se predstavnici ne usuđuju da reaguju na ove izlive mržnje", navodi se u saopštenju Srpske liste.

Iz te stranke poručuju da ovo nije samo napad i netrpeljivost prema Srbima, već i prema hrišćanskoj baštini na Kosovu i Metohiji, koja svojim postojanjem ne dozvoljava falsifikovanje istorije ovih prostora.