Stefanović: Priština u Interpolu kao piroman u barutani

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je, povodom zahteva samoproglašenog Kosova da bude primljeno u Interpol, da se Beograd ne bori samo protiv prištinskih institucija već da su suparnici velike zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova i koje lobiraju da ono bude primljeno u Interpol.
foto: Fonet

 

Izvor: RTS

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je zadatak Beograda da kontaktira sa drugim ministrima unutrašnjih poslova koji su članovi Skupštine Interpola i da predstavi argumente protiv prijema tzv. Kosova.

"To je kao da pustite piromana u barutanu", istakao je ministar i dodao da Beograd ima političke, policijske i pravne argumente.

Podsetio je na Rezoluciju 1244, kao i na to da je Generalna skupština Interpola stava da samo države-članice UN i posmatrači mogu biti članice i te organizacije.

Stefanović dodaje i da je veći broj prištinskih funkcionera na srpskim poternicama i da su optuženi za najteža krivična dela. Ukazuje i da Priština već ima kontakt sa Interpolom putem Unmika i da je njihov zahtev za članstvo pokušaj da pokažu uticaj, zajedno sa moćnim saveznicima i da naprave još jedan korak ka priznanju.

Ministar ističe da će se Srbija boriti sve do dana glasanja i da će sve učiniti da ubedi i ostale da bi prijem tzv. Kosova bio loš za Interpol i da bi to bila politizacija organizacije.

Komentarišući izjavu Sulejmana Ugljanina koji je Srbiju nazvao "fašističkom tvorevinom", Stefanović navodi da se ne radi o naročito ozbiljnom političaru ali da to jeste užasna izjava.

Kaže da je Ugljanin, dok je bio u vlasti , stajao uz himnu "Bože pravde" i učinio mnogo za sebe a malo za Bošnjake.

"Kada nije u vlasti, sad mu ništa nije dobro", ističe Stefanović. .

Dodaje da ne želi da Ugljaninu pridaje značaj koji on suštinski ne zaslužuje.

"Predsednik i Vlada će raditi sve za Bošnjake, da se ljudi ne dele, da žive bolje", ističe ministar koiji smatra da su neozbiljni i neodgovorni političari stvar prošlosti.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar