Strateški važna saradnja

|   Info
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Švajcarske u Srbiji Filipom Geom o unapređenju saradnje i podršci koju je Švajcarska pružila Srbiji u rešavanju migrantske krize.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Zahvalni smo Švajcarskoj na velikom razumevanju i podršci Srbiji, posebno kada su u pitanju položaj Roma i migrantska kriza. Švajcarska je jedna od zemalja koja pruža najveću finansijsku podršku Srbiji, rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ge je istakao da je saradnja sa Srbijom strateški važna i predstavio tekuće inicijative koje Vlada Švajcarske sprovodi u partnerstvu sa Vladom Srbije u oblasti zapošljavanja mladih i unapređenja dualnog obrazovanja.

Srbija ima dobru poziciju zbog odličnog obrazovanja u oblasti inženjerstva i u IT sektoru, a takođe srpsko tržište je veoma blizu švajcarskom što je važna prednost i zbog toga su mnogi švajcarski investitori i privatne kompanije zainteresovani za investiranje u Srbiju, rekao je Ge.

Ge je rekao da Švajcarska sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sarađuje i u pitanjima koja se tiču zapošljavanja mladih, migracija i socijalne inkluzije, dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar