Đorđević: Posebna pažnja maloletnim migrantima

|   Info
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je danas u Beču sa austrijskom ministarkom za rad, socijalna pitanja, zdravlje i zaštitu potrošača Beatom Hratinger Klajn o upravljanju migrantskom krizom.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Đorđević je istakao da je Srbija posvetila posebnu pažnju maloletnim migrantima bez pratnje, otvarajući posebne centre samo za njih i pružajući im mogućnost da imaju zdravstvenu zaštitu i obrazovanje.

Istakao je da je cilj ministrastva da ojača kapacitete državnih ustanova koje se bave upravljanjem migracijama, sa akcentom na brizi i zaštiti pre svega dece.

Prema njegovim rečima, Evropska unija i Austrija ključni su partneri Srbije kada je u pitanju donatorska pomoć u upravljanju migrantskom krizom.

Klajn je upoznala Đorđevića sa nadležnostima austrijskog ministarstva, kao i sa programima koji bi mogli poslužiti srpskoj strani kao primer dobre prakse u oblasti socijalnog osiguranja, uz nadu da će se saradnja dva resorna ministarstva nastaviti, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar