Bela Palanka, 29 migranata premešteno u Bosilegrad

|   Info
Iz prihvatnog centra kod Bele Palanke 29 migranata premešteno je u centar u Bosilegradu, u cilju racionalnijeg pristupa u smeštaju migranata i smanjenja troškova, izjavio je komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić.
Foto: Arhiva televizije Kopernikus


Izvor: Tanjug

Vladimir Cucić za Tanjug kaže da premeštanje migranata ne znači da je centar u Beloj Palanci zatvoren.

Objasnio je da je u ovom trenutku ostanak malog broja migranata u centru kod Bele Palanke bio "luksuz", zbog velikih troškova.

Navodi da je u toku useljavanje migranata u centar u Bosilegradu, koji ima mnogo bolje uslove i daleko kvalitetniji smeštaj.

U tom centru, koji može da primi između 120 i 130 migranata, već je bilo smešteno njih između 40 i 50, kaže Cucić i navodi da su znatno smanjeni troškovi i izmeštanjem migrantata iz centara u Preševu, Vranju i Bujanovcu.

"To ne znači da su ti centri zatvoreni, već da su u 'usporenom ritmu'. Ako bude potrebno, sve centre ćemo staviti u pogon", rekao je Cucić.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji je trenutno nešto više od 4.000 migranata, a Cucić kaže da je njih 3.600 smešteno u prihvatnim centrima, dok oko 400 migranata nije prihvatilo smeštaj u centrima, ne želi da se evidentira, kratko borave u Srbiji i ne nameravaju da traže azil.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar