Carinici otkrili ilegalce

|   Info
Carinici su na izlaznoj strani graničnog prelaza Horgoš otkrili trojicu Avganistanaca u kamionu bugarske registracije koji je od Grčke ka Austriji prevozio aluminijumske cevi, saopštila je Uprava carina.
Foto: Arhiva televizije Kopernikus

 

Izvor: FoNet

Njihove siluete registrovane su na snimku sa skenera, a carinici su potom kod vozačeve kabine uočili oštećenu ceradu, isečenu u obliku latiničnog slova L, koja je sa unutrašnje strane bila pričvršćena lepljivom trakom, navodi se u saopštenju.

Uprava carina saopštila je i da su u Kruševcu, u sredu 29. avgusta, otkrivena trojica migranata koji su kao "slepi putnici" pronađeni u tovaru deterdženta, misleći da kamion austrijskog prevoznika ide ka nekoj od zemalja zapadne Evrope.

U saopštenju se navodi da su trojica "slepih putnika" pronađena u tovaru deterdženta koji je austrijski prevoznik transportovao ka Kruševcu preko Kelebije, gde se pretpostavlja da su ilegalci kriomice ušli u prikolicu.

Pre dva dana je na izlazu istog graničnog prelaza skener otkrio tri ljudske siluete u prikolici kamiona beogradskih registarskih oznaka koji je putovao od Srbije ka Francuskoj.

Pored toga, sajla na kamionu je bila presečena, pa nanovo zalepljena pomoću čiode i superlepka.

Tada su u tovarnom delu šlepera carinici zatekli trojicu Avganistanaca među tovarom čaja od brusnice, kora za pitu i vakumiranog kiselog kupusa.

Na prelazu Šid je 23. avgusta vozač šlepera beogradskih registarskih oznaka rekao carinskim službenicima da sumnja da se u prikolici nalaze "slepi putnici".

Pregledom kamiona ustanovljeno je da su među tovarom višanja u alkoholu, otkrivena trojica mladića iz Avganistana.

Komentari i odgovori

×

Ime je obavezno!

Enter valid name

Važeća email adresa je obavezna!

Enter valid email address

Komentar je obavezan!

* Ova polja su obavezna.

Objavite prvi komentar.