Zajednički čistili školsko dvorište

|   Info
Predstojeći početak nove školske godine u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Bujanovcu, koja je u prethodnoj školskoj godini primila više od dvadeset petoro dece migranata, obeležen je volonterskom akcijom lokalnog stanovništva i migranata koji su čistili školsko dvorište.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Opština Bujanovac opomogla je u dobrovoljnoj akciji uređenja prilaza školi i školskog dvorišta sakupljanjem i odlaganjem otpada, uređenjem travnjaka i sportskog terena.

U volonterskoj akciji čišćenja i uređenja školskog dvorišta učestvovali su predstavnici Kancelarije za mlade u Bujanovcu, lokalno stanovništvo sa predstavnicima lokalne samouprave, izbeglice i migranti iz Prihvatnog centra u Bujanovcu, osoblje OŠ "Branko Radičević" i nekoliko međunarodnih agencija koje od samog početka pružaju podršku i migrantima i primajućim zajednicama u Srbiji.

"Ovo je bila jako lepa zajednička akcija i rado sam se odazvao. Moja ćerka pohađa ovu školu, lepo je prihvaćena. Moja poruka bi bila da među nama nema razlika", rekla je Reza Sejedi iz Irana, majka migranta koji je učestvovao u ovoj akciji.

Javno komunalno preduzeće "Komunalac", koje je dobilo novo vozilo za uklanjanje smeća i opremu za rukovanje otpadom kroz Podršku EU opštinama koje su primile migrante, pružilo je veliku podršku u ovoj akciji koju je pomogao i Komesarijat za izbeglice i migracije.

Pored toga, svesrdnu podršku pružili su i članovi Kancelarije za mlade iz Bujanovca, čiji je predstavnik Gezim Murati istakao da im je bilo zadovoljstvo što su učestvovali i što mogu da pruže podršku izbeglicama i migrantima, kaoi i školi koja prihvata svu decu.

Želja im je, kako kaže, da pomognu i druge slične inicijative u budućnosti.

Događaj je finansiran sredstvima programa Podrške EU, a sprovodi ga UNDP u partnerstvu sa WHO, IOM i UNOPS i u saradnji sa nacionalnim i lokalnim partnerima.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar