Stefanović: Od Evrope tražimo savet ili poruku o tome šta i kako dalje sa migrantima

|   Info
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija nastavlja da se ponaša humano i odgovorno prema migrantima, ali da od Evrope traži jasan savet ili poruku o tome šta i kako dalje u odnosu sa njima.
foto: Fonet

Stefanović je za televiziju Pink kazao da na sastanku u Briselu o migracionoj situaciji na Zapadnom Balkanu nažalost nije čuo viziju o tome šta se preporučuje Srbiji u koju migranti stižu iz zemalja EU.

„Migranti kod nas stižu iz EU. Da li su iz Bugarske ili Grčke, svejedno… Vi nama treba da date rešenje, zato što ti ljudi dolaze u Srbiju i iz nje dalje hoće u EU”, kazao je Stefanović.

Dodao je da Evropa treba da kaže šta će preduzeti u slučaju da migracije postanu intenzivne kao 2015. godine i šta se savetuje Srbiji.

„Šta će preduzeti? Da li će zatvoriti svoje granice, kao što Austrija kaže da će zatvoriti svoje granice, a ja ih pitam: ‘Jel to znači dizanje zidova, žice? Jel to onda savetuje Srbiji?’“, kazao je ministar.

Stefanović je rekao da se Srbija ponaša humano, odgovorno, poštuje međunarodne propise, slobodu kretanja, pravo na azil i pravo na zaštitu, ali da traži odgovor od Evrope šta dalje.

Izvor: Beta

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar