Susret Brnabić i Tačija u Minsku

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas na marginama sastanka Minhenske bezbednosne konferencije u Minsku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, prenosi RSE navode beloruska agencija Belta.
Foto: Fonet

Izvor: Danas online

Brnabić je rekla da su strane razmotrile napredak u dijalogu Beograda i Prištine i izrazila nadu da će uspeti da dođu do sporazuma, kompromisa koji će voditi većoj stabilnosti regiona, navela je Belta, prenosi RSE.

Ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej preneo je novinarima da su Brnabić i Tači tokom današnjeg susreta u Minsku mnogo puta upotrebili reči dijalog i kompromis.

„I ovaj susret je važan. Strane izražavaju spremnost za dijalog. A dijalog je, prema shvatanju Belorusije, jedini način za rešenje svih problema. I mi se uvek za to zalažemo“, rekao je šef beloruske diplomatije, piše Radio Slobodna Evropa.

Navodeći da je Minsk postao mesto za razgovore o rešavanju konflikata, od Nagorno-Karabaha preko istoka Ukrajine do Srbije i Kosova, agencija Belta dodaje da je današnji sastanak predstavnika Beograda i Prištine ocenjen kao početak novog procesa iz Minska, prenosi RSE.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar