Svečani doček za potpredsednika Indije ispred Palate "Srbija"

|   Info
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je ispred Palate "Srbija" svečani doček za potpredsednika Indije Venkaja Naidua. Očekuju se tet-a-tet razogovori dvojice državnika, a potom i razgovori dveju delegacija.
Izvor: Youtube

Izvor: RTS

Sporazum o saradnji Srbije i Indije u oblasti zdravlja, bilja i biljnog karantina potpisaće ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ambasador Indije u Beogradu Subrata Batačardži.
Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Indije potpisaće potredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Batačardži.
Nakon potpisivanja, predviđene su izjave za medije Vučića i Naidua. 
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sazvala je 19. Posebnu sednicu parlamenta, na kojoj će se poslanicima obratiti potpredsednik Indije.
Nešto iza podneva predviđen je Poslovni forum Srbija-Indija kojem će se, pored Vučića i Naidua, obratiti i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i Mehruf Manalodi, predsednik Konfederacije indijske industrije.
Srbija i Indija su u prvoj polovini 2018. godine, prema podacima Privredne komore Srbije, realizovane spoljnotrgovinsku robnu razmenu u vrednosti od 97,2 miliona dolara, dok je prošle godine u istom periodu ona iznosila 81,3 miliona evra.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar