Sporazum uz sveobuhvatni paket

|   Info
Nemamo nikakav nacrt sporazuma sa Kosovom, a kamoli predlog, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da je nemoguće postići sporazum bez sveobuhvatnog paketa za Srbiju.

 

Izvor: FoNet

Nisam optimista, ali ću dati sve od sebe da pokušamo. Da li je to realno, ne bih rekao, ali je nemoguće da se postigne sporazum bez sveobuhvatnog paketa, naglasio je on.

Vučić je izjavio da nije do kraja u temi akvizicija koje sprovodi Telekom Srbija, kao što to navodi televizija N1, ali naglašava da akcionarsko društvo Telekom Srbija posluje na tržištu i da se bori sa "Amerikancima, Česima, Austrijancima".

Đilasova televizija postaje sve više lična, apsolutno imaju monopol u svemu. Nisam do kraja u temi, ali kad vidim da su Šolak i Đilas nervozni, znam da je to dobro za Srbiju, rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija.

Kontrolišu veliki deo medija. Najveći su monopolisti, kablovski operater koji kontroliše 85 odsto Srbije, oni su barem 55 - 60 odsto direktno vlasnici, a imaju sa spoljnim faktorom još mnogo medija koji na različite načine kontrolišu, ocenio je Vučić.

Vučić je kazao da "poslednji NIN i Vreme" imaju 150 stranica protiv njega, pa kada se to pomnoži sa 30.000 primeraka, četiri puta mesečno 12 meseci, pozvao je medije da izračunaju kako koliko je to "bezveznog teksta punog mržnja".

On je izrazio saučešće porodicama poginulih radnika na gradilištu Beograda na vodi, istakavši jer je njima najteže, dok onima koji pokušavaju da zloupotrebe tu tragediju nema šta da kaže.

Želim da najavim našu posetu Kini, što će biti najveća delegacija Srbije koja putuje u tu zemlju. Očekuje nas niz sporazuma, a za nas je najvažniji sa Ziđinom o Boru, naglasio je Vučić.

Podsetio je da je država četiri puta pokušavala da nađe strateškog partnera, ali niko nije hteo tu kompaniju, a sada će deo novca, osim na dugove, ići i u srpsku privredu, u komanije poput EPS.

To je ugovor za spas istočne Srbije, ne samo za RTB Bor. Potpisaćemo ugovor od gotovo milijardu dolara za Zrenjanin, što Banatu donosi novi život, kao i još jedan ugovor od 100 miliona evra, takođe za Zrenjanin, sa kompanijom koja se bavi cinkom, precizirao je Vučić.

On je najavio da će obilaznica oko Beograda biti tema dva ugovora sa Eksim bankom, a tema razgovora u Kini biće i kompanija Ikarbus.

Prema njegovim rečima, velika je čast što će imati priliku da se peti put sastane sa predsednikom Kine Si Đinpingom.

Kupićemo naoružane bespilotne letelice za našu zemlju i nadam se da ću pre kraja godine moći time da se pohvalim, kazao je Vučić.

Vučić je ocenio da brojne posete zvaničnika iz Azije i Afrike pokazuju otvorenost Srbije ka tim privredama, što donosi novi kvalitet u investiranju i pozicioniranje Srbije.

Komentarišući primedbe pojedinih političara o niskoj ceni po kojoj je prodat PKB, Vučić je kazao da ne postoji nijedno mesto u kojem oni nisu razorili i opljačkali zemlju.

Kažu niska je cena, pa što niste kupili, upitao je Vučić i dodao: "Što niste kupili za 200, pa prodali za 500 miliona".

Svi bi kupili, i Miško i Kole, ali nisu jer treba da daju pare, jer više nema onakvih privatizacija kao ranije. Država danas traži stvarne pare za narod, a ne da ministri trpaju pare u svoj džep, objasnio je Vučić.

Na moje reči da volimo Republiku Srpsku i da poštujemo njen integritet u okviru integriteta BIH, neki su tamo rekli da i oni vole Sandžak, pa ćemo tamo da grade škole.

Ja sam im rekao koliko god škola i obdaništa da izgradite nazovite ih kako hoćete, ali to niko nije učinio. Mnogo bih voleo da nam izgrade škole i vrtiće, došao bih na otavarnje svakog tog objekta, rekao je Vučić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar