Tači: Navodi medija o podeli Kosova su "lažne vesti"

|   Info
Kosovski predsednik Hašim Tači nije želeo da odgovori na pitanje novinara da li je podela Kosova ili razmena teritorija jedna od opcija za postizanje konačnog pravno obavezujućeg sporazuma sa Beogradom, a medijske navode s tim u vezi nazvao je "lažnim vestima" koje zbunjuju javnost.
foto: Fonet

Izvor: Tanjug

"Ne komentarišem medijske navode, mišljenja bez adrese. Kosovske institucije bi trebalo da rade na postizanju široko zasnovanog konsenzusa i na nastavku dijaloga", rekao je Hašim Tači prilikom odavanja pošte preminulom Ademu Demaćiju.

Na pitanje novinara da li će razmena teritorija biti na pregovaračkom stolu u dijalogu sa Beogradom, Tači je rekao da postoje mnoge vesti o dijalogu koje, kako je naveo, zbunjuju javno mnjenje, prenosi Gazeta ekspres.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine u kojem posreduje EU, Tači tvrdi da će na kraju dijaloga "dve nezavisne zemlje postići konačni sporazum" i da će "Srbija formalno priznati Kosovo", ali nije pomenuo teritorijalni integritet Kosova, primećuje prištinski list.

"Nema napretka bez stabilizacije odnosa", istakao je kosovski predsednik.

Nije želeo da komentariše ni pitanje da li će on, kao glavni pregovarač u dijalogu, razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o jezeru Gazivode na predstojećim sastancima.

Kosovski list Koha ditore naveo je da će se Priština složiti da razmeni to jezero, koje se nalazi u severnom delu Kosova, za Preševo i deo Bujanovca u južnoj Srbiji, u kojima Albanci čine većinu stanovništva.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar