Koha ditore: Tači priprema teren za "bolne kompromise"

|   Info
Kosovski predsednik Hašim Tači priprema teren i javnost za kompromise u završnoj fazi dijaloga sa Beogradom, a umesto podele, prihvatio bi autonomiju za sever Kosova, sa većinskim srpskim stanovništvom, ocenio je prištinski analitičar Imer Muškoljaj.

Izvor: RTS

Imer Muškoljaj simptomatičnim ocenjuje učestale konferencije za medije Hašima Tačija, nakon poslednjeg susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu.

"Hašim Tači je održao tri konferencije, kako bi komentarisao završnu fazu pregovora sa Beogradom, nakon kratkog 'ali teškog' sastanka sa srpskim kolegom u Briselu. Tači je spomenuo bolne kompromise, koje će Kosovo morati da učini, kako bi se postigao konačni sporazum sa Srbijom, bez daljeg razjašnjavanja", prenosi Koha ditore.

Muškoljaj tvrdi da svojim čestim izjavama, Tači pokušava da pripremi teren za "bolne kompromise", te da bi jedan od mogućih kompromisa mogao da bude autonomija za severni deo Kosova.

"Predsednik Tači namerno zadržava temu podele na dnevnom redu. Pri tome, priprema teren za ono što se smatra bolnim kompromisom u razgovorima sa Srbijom, što izgleda kao autonomija za sever. Kada se ovo desi, on će moći da kaže da je između autonomije i podele, on izabrao manje zlo. U suprotnom, Tači ne bi morao toliko da se bavi mogućnošću podele, odnosno razmene teritorija", rekao je Muškoljaj.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar