Prištinski mediji samo "tehničke informacije", Koha oštra

|   Info
Prištinski mediji danas pišu o dolasku predsednika Srbije na Kosovo, ali samo uz “tehničke informacije”.
Foto: FoNet

 

Izvor: Tanjug


Prištinski mediji, posle burnog dana u kojem su opširno i detaljno pisali o predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu, kao i svim kontroverzama koje ona nosi, danas su, sudeći po njihovim onlajn izdanjima, izveštavanje sveli na gotovo tehničke informacije šta je na agendi Vučićeve posete, sa izuzetkom Kohe, koja prebacuje vladi da je popustila i saglasila se sa svim.

Vlada je "ponizila" Kosovo promenivši stav o tome da je protiv posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Gazivodama, piše Koha na naslovnoj strani.

List takođe napominje da Vučić planira da na Kosovu poseti sve, kako je navedeno, "osetljive" lokacije i dodaje da je među njima i naselje "Sunčana dolina" koje se nalazi na severu KiM.

Gazeta ekspres ističe da će on posetiti i Gazivode, iako mu je, kako navode, prvobitno bila uskraćena dozvola za to.

Kako navodi portal, nakon pritiska EU na kosovske vlasti, ipak je omogućena realizacija posete toj oblasti.

Gazeta napominje da će predsednik Srbije prvog dana boravka na KiM posetiti Zubin Potok, Lešak, Leposavić i naposletku Zvečan, a da će drugog dana obići Kosovsku Mitrovicu i ponovo Zvečan, kao i selo Banju, iako to predsednikov Kabinet zvanično još nije najavio.

Medijima je naime dostavljeno obaveštenje samo o današnjem programu posete. Zeri takođe prenosi da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviti u dvodnevnoj poseti KiM.

Portal prenosi i izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića, koji je rekao da su sve međunarodne institucije upozorene da će predsednik Srbije posetiti Kosovo i da su u obavezi da obezbede da sve protekne u redu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar