Koha ditore prekida odnose sa Tačijem

|   Info
Zbog optužbi Hašima Tačija da Koha ditore zastupa interese predsednika Srbije Aleksandra Vučića, taj list je na prvoj strani objavio da prekida sve kontakte sa kosovskim predsednikom.
foto: Fonet

Izvor: Fonet

Na pitanje novinara Koha ditorea kako bi reagovao kada bi predsednik Srbije koristio identične argumente za sever Kosova, kakve Tači navodi kada govori o priključenju Kosovu "Preševske doline", Hašim Tači je odgovorio: "Ne govorim u ime Vučića, kao vi i vaš medij".

Koha ditore je saopštila da prekida svaku zvaničnu komunikaciju sa Tačijem i njegovim kabinetom, dok ne povuče izgovoreno i javno se izvini zbog tvrdnje da list "govori u ime Vučića".

Navodi se da će list izveštavati sa događaja čiji je Tači učesnik kada zaključi da je to u interesu javnosti i istine, ali da neće objavljivati intervjue, komentare i izjave drugim medijima, sve dok ne povuče reči izgovorene o Koha ditore.

I Udruženje novinara Kosova je kritikovalo Tačija, uz ocenu da njegova izjava predstavlja ugrožavanje profesionalnog integriteta reportera i medija.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar